ApeleazăProgramări
 

Consiliere în alăptare

Alăptarea este gestul atât de natural și totodată un cadou atât de prețios pe care proaspăta mămică îl poate oferi micuțului ei încă de la venirea sa pe lume. Însă uneori, natura are nevoie de un ajutor. La Neoped vei găsi oricând un specialist care să îți stea la dispoziție și să te îndrume pentru a avea o experiență frumoasă a alăptării, ca parte integrantă în abonamentul Bebe Start.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca, în primele 6 luni de viață, orice nou-născut să fie hrănit exclusiv la sân. În plus, psihologii subliniază importanța acestui gest în clădirea unui atașament sănătos între mami și bebe pe termen lung. Iată în doar câteva cuvinte importanța alăptării în aventura frumoasă a creșterii unui copil.

De aceea, susținem și încurajăm alăptarea și te sprijinim cu consultanță la centru sau la domiciliu pentru a reuși să-i oferi micuțului tău hrana de care are nevoie pentru o dezvoltare și o creștere armonioase.

Câteva curiozități despre alăptare și laptele matern:

Știai că… un copil bine hrănit la sân poate avea 5-8 scaune pe zi?

În 2 săptămâni un nou-născut alăptat corespunzător recuperează greutatea de la naștere

Laptele matern își schimbă în mod natural proprietățile și compoziția o dată cu creșterea bebelușului pentru a răspunde nevoilor sale nutriționale în fiecare etapă a dezvoltării.

Colostrul este considerat „prima vaccinare” datorită conținutului său bogat proteine, imunoglobulină, vitamine, care cresc imunitatea nou-născutului.

Durata fiecărei alăptari se modifică o dată cu creșterea bebelușului – inițial poate dura câteva zeci de minute întrucât micuțul este somnoros și obosește rapid, urmând ca, o dată cu vârsta, să devină eficientă și copilul să mănânce în 10 minute.


CONSILIERE ÎN ALĂPTARE
Consiliere alaptare cabinet100 lei
Control alaptare cabinet *70 lei
Consiliere alaptare domiciliu L-V200 lei
Control alaptare domiciliu *100 lei
(* În maxim 7 zile de la ultima consultaţie.)